COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Заменик-претседателот на израелскиот парламент-Хилик Бар во посета на УЈИЕ

Делегација на израелскиот парламент (Кнесет), предводена од заменик-претседателот, г-дин Јехиел (Хилик) Бар, денес (10. август 2021 година), го посети Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

Висока израелска делегација беше примена од ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д -р Абдулменаф Беџети, кој ги информираше за мисијата, статусот и развојот на Универзитетот и дискутираа за конкретна соработка со израелските компании и универзитети.

„Особено, разговаравме за конкретни форми на соработка со универзитети од Израел, со акцент на соработката со израелските компании кои бараат човечки ресурси од информатичката технологија (ИТ), како и во областа на сајбер безбедноста“, истакна по средбата ректорот Беџети.

„Заменик-претседателот-г. Бар и неговите соработници беа изненадени од потенцијалот на УЈИЕ, особено во однос на функционирањето на Технолошкиот парк на УЈИЕ и беа многу конкретни во предлозите за овие ангажмани“, истакна ректорот Беџети.

Во наредните денови ќе има состаноци на експерти кои престојуваат во регионот со цел да развијат конкретна соработка во овие области, но и во други области како што се агробизнисот и слично.

Google+