COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Сенатот на Универзитетот го избра д-р Пол М. Фостер Доктор хонорис кауза

Сенатот на Универзитетот на Југоисточна Европа, на состанокот одржан денеска (28.09.2021 година), одлучи да му ја додели титулата Доктор хонорис кауза на д-р Пол М. Фостер, Јр.

Промоција на д-р Пол Фостер, Доктор хонорис кауза, ќе се одржи на манифестацијата по повод одбележувањето на 20 -годишнината од Универзитетот, на 19 ноември оваа година.

Д -р Фостер, од 2013 година, е извршен директор на Канцеларијата за меѓународни студии на Државниот универзитет Билингс во Монтана и ја предводеше канцеларијата во период на огромен раст во оваа област. Тој ги завршил додипломските студии по историја и руска литература на Универзитетот во Пенсилванија, а докторирал словенска филологија на Универзитетот Колумбија.

На Универзитетот на Југоисточна Европа д-р Фостер, служеше од 2001-2012 година, првично како специјалист за академски прашања во Центарот за меѓународна помош за образование и развој, според договорот со Универзитетот во Индијана.

Од 2005 година, д-р Фостер, исто така, имаше неколку клучни позиции: директор за постдипломски студии и истражувања, провост и проректор за академски прашања и член на Одборот на Универзитетот на Југоисточна Европа.

Д -р Пол Фостер е член на многу комитети, работни групи, советодавни одбори во високообразовните институции и владини агенции во САД и меѓународно. Тој е надворешен оценувач на програми, одделенија и грантови во високообразовните институции и владини агенции.

Повеќе детали целосна биографија на англиски јазик: БИОГРАФИЈА

Google+