COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Професорот Дан Фелнер Фулбрајт специјалист оствари средба со ректорот Беџети

Дан Фелнер, придружен факултет со Меликијанскиот центар за руски, евроазиски и источноевропски студии на Државниот универзитет во Аризона, ќе предава на Универзитетот на Југоисточна Европа 5 недели како дел од програмата Фулбрајт.

Проф. Фелнер, денеска имаше средба со ректорот акад. проф. д -р Абдулменаф Беџети, со кого разговараа за функционирањето на Универзитетот, иновациите и другите академски аспекти.

Тој ќе одржи предавања за интеркултурни комуникации, медиумски системи и други теми поврзани со американските студии на голем број предмети на Факултетот за јазици, култури и комуникација.

Програмата Фулбрајт е водечка програма за меѓународна образовна размена спонзорирана од Стејт департментот на САД.

Google+