COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Средба на Центарот #Skillsnext со Фондот за иновации и управување на УНДП

Делегација од Фондот за иновации, предводена од Ирена Ѓоргиевска и УНДП, предводена од Сузана Ахмед, во четвртокот (21.10.2021) го посетија #SkillsNext центарот на УЈИЕ. Делегациите остварија средби со претставниците на Центарот и менаџерот на проектот проф. д-р. Азир Алиу.

„Целта на средбата беше да се дефинира стратегијата за дигитализација на институциите на национално ниво “, изјави проф. Алиу.

На состанокот присуствуваа бројни истражувачи од Северна Македонија кои ги презентираа своите наоди во врска со празнината што постои во различни сектори и разговараа за стратегиите и мерките што треба да се преземат за зголемување и подобрување на процесот на институционалната дигитализација.

Google+