Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Посета на Виенскиот одбор за образование на УЈИЕ

Во рамките на меѓународната соработка што УЈИЕ ја спроведува во заеднички проекти, денес (06.03.2023 год.), делегација од Виенскиот одбор за образование и Центарот за балканска соработка „Лоја“ одржаа средба со ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад.проф. д-р Абдулменаф Беџети.

Целта на посетата беше институционализирање на предметот Мултикултурно образование и имплементација на студиска програма за интеркултурно образование и ненасилен пристап кон трансформацијата на конфликтите во формалната и неформалната обука на идниот академски кадар на педагошките факултети.

Google+