Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Се одржа еднодневен семинар со професори од средните училишта

Универзитетот на Југоисточна Европа секојдневно ја докажува својата општествена одговорност, обработувајќи теми и прашања кои ја засегаат пошироката заедница. За таа цел, Факултетот за современи науки и технологии на 18.03.2023 год. одржа еднодневен семинар на тема „Програмирање на програмскиот јазик Пајтон (Python)“, на кој учествуваа наставници од средните училишта од повеќе градови од Северна Македонија: Скопје, Тетово, Куманово, Гостивар како и од Прешево.

Деканот на Факултетот за современи науки и технологии, проф. д-р Џемал Зенуни, ги поздрави со воведно излагање додека за значењето и целите на семинарот зборуваше координаторот проф. д-р Јаумин Ајдари.

Обуката се одвиваше во сесии и опфаќаше теми поврзани со програмскиот јазик Пајтон додека презентери беа професори од Факултетот за современи науки и технологии.

На семинарот присуствуваа професори кои предаваат на албански и на македонски јазик.

Google+