Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Плакети и благодарници за студентите победници на националниот натпревар во Тирана

По успехот постигнат на националниот натпревар за симулирано судење во Тирана, студентите и лидерот на тимот од Правниот факултет, денес (04.04.2024 год.) беа примени од ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети.

„Вашиот успех докажува дека студентите од Универзитетот на Југоисточна Европа се подготвени со конкурентни знаења и вештини и нѐ претставуваат многу успешно на сите полиња“ им порача ректорот Беџети на студентите.

За постигнатиот успех во знак на благодарност до тимот на студенти (Гентиана Река Хасипи, Елона Зендели, Ера Ѓакова и Флутура Џемаили) од Правниот факултет и лидерот професорката Ведије Раткоцери ректорот Беџети им врачи плакета и признание.

На овие натпревари учествуваа 16 тимови од правни факултети од Република Албанија, од Косово и од Северна Македонија.

На Правниот факултет, благодарение на донацијата на Амбасадата на САД, многу успешно работи и Правната клиника „Емине Зендели“ во која студентите завршуваат практичниот дел каде бесплатно се нудат правни совети и информации.

Google+