COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Универзитетот на Југоисточна Европа и Народниот правобранител потпишаа Меморандум за соработка

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и Народниот правобранител на Северна Македонија, г. Насер Зибери, со цел да го афирмираат заедничкиот интерес за унапредување на високото образование и истражувачката, научната и апликативната дејност, денес (03.03.2022 година), во Тетово, потпишаа Меморандум за соработка.

Универзитетот на Југоисточна Европа и Народниот правобранител ќе соработуваат на полето на обука и подготовка на заеднички истражувачки проекти, обезбедувајќи взаемна поддршка. Експерти од УЈИЕ ќе обезбедат обука за професионален развој на вработените во институцијата Народен правобранител.

Потпишувањето на овој меморандум им овозможува на студентите на Правниот факултет да реализираат практична настава во институцијата Народен правобранител.

Google+