COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Универзитетот на Југоисточна Европа и Универзитетот „Albanian University“ потпишаа договор за соработка

Развојот на академската соработка на ниво на универзитетски студии, како и развој на истражувачки, научни и културни активности, е главната цел на Договорот за соработка помеѓу Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) и Универзитетот „Albanian University“ (АУ) од Тирана, кој беше потпишан денес (15.11.2022 година), во Тетово.

Договорот го потпиша ректорот на УЈИЕ, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и ректорот на АУ, проф. д-р Павло Конго.

Двата универзитета се согласија да развијат активности во академски области од заеднички интерес за размена на академски и на административен кадар, размена на студенти, заеднички активности и публикации на научни истражувања, одржување заеднички семинари, учество на семинари, конференции, настани и академски состаноци, размена на академски материјали како и понуда на посебни краткорочни академски програми.

Google+