Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Се одржа работилницата за Националната развојна стратегија

Универзитетот на Југоисточна Европа продолжува да дава социјален придонес во сите сегменти на институционалниот развој. Во однос на ова, ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, денес (11.05.2023), во Скопје, учествуваше на Работилницата на тема „Национална развојна стратегија“, на која учествуваат експерти од различни области, МАНУ и академската заедница, високи претставници на различни владини институции од приватниот сектор, стопански комори, меѓународни донатори и други вклучени страни.

Работилницата се одржува во рамките на подготовките за Националната стратегија за развој, чија цел е дефинирање критериуми за приоритизација на стратешките области, кои потоа заедно ќе се оценуваат користејќи ги тие критериуми за приоретизирање.

На овој настан обраќања имаа Фатмир Битиќи, вицепремиер задолжен за економски прашања, Фатмир Бесими, министер за финансии, Н.Е. Метју Лосон, амбасадор на Обединетото Кралство, Н.Е. Хенрик Маркус, амбасадор на Република Словачка и Армен Григорјан, постојан претставник на УНДП во Северна Македонија.

Google+