Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Во УЈИЕ се одржа Зимскa правна школа

Околу 250 матуранти од средните училишта од Тетово и од Дебар учествуваа на Зимската правна школа во организација на Правниот факултет во кампусот на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

Целта на оваа активност беше запознавање на младите со основните концепти на правото.

Разгледаните теми предизвикаа посебен интерес кај младите кои преку прашања и дискусии со предавачите се здобија со нови знаења.

На крајот, како успешна завршница на активноста, на професорите им беа доделени сертификати за учество, а признанија добија професори и предавачи од средните училишта.

Google+