Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Mожност за соработка помеѓу УЈИЕ и Универзитетот во Торино

Разгледување на можностите за меѓуинституционална соработка, во рамките на договорите за соработка и програмата Еразмус + за студентска размена, беше главната цел на посетата на делегацијата од Архитектонскиот факултет на Универзитетот во Торино, што ја реализираа денес. (14.05.2024), во кампусот на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје.

Делегацијата предводена од деканот, проф. Микеле Бонино, продеканот за меѓународни работи, Валерија Федериги и двајца докторанди ги пречекаа проректорката за меѓународна соработка и истражување, проф. д-р Беса Арифи, деканот на Факултетот за современи науки и технологии, проф. д-р Џемал Зенуни, менаџер на програмата Архитектура и дизајн, проф. Ракиб Амдиу и проф. Бетим Зеќири.

Двете делегации разговараа за зајакнување на врските меѓу двата универзитета за каква било соработка во иднина, особено во градењето капацитети и многу други области од заеднички интерес.

Google+