Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Најнови информации

 • Се одржа првата конференција на ОБСЕ за родова еднаквост и зајакнување на жените

  6 септември 2023

  На Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, во рамките на претседавањето на Република Северна Македонија со ОБСЕ, денес (05.09.2023 година) се одржа првата Конференција на ОБСЕ на тема „Родова еднаквост и зајакнување на улогата на жени“, под водство и иницијатива на претседавачот на ОБСЕ.

 • Интеруниверзитетска соработка во области од заеднички интерес

  5 септември 2023

  Во рамки на еднодневната посета на градоначалникот на Рим, Роберто Гуалтиери на Северна Македонија, Италијанската амбасада во Скопје, заедно со Делегацијата на ЕУ, во понеделник (04.09.2023 година) организираше средба со претставници на важни институции во земјата за да ја промовира кандидатурата на градот Рим да биде организатор на најголемиот светски саем Експо 2030.

 • Американската експертка Бренда Ли Пирсон ќе соработува со УЈИЕ во дизајнирање на проекти и иницијативи за економски развој

  29 август 2023

  Ректорот на Универзитетот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети денес (28.08.2023 год.) одржа работна средба со американската експертка Бренда Ли Пирсон, која ќе има блиска соработка со УЈИЕ во структурирањето и дизајнирањето на проекти и иницијативи за економски и за социјален развој.

 • УЈИЕ и Универзитетот во Сиетл носат врвни решенија за дигитална технологија во наставата

  13 јули 2023

  Универзитетот на Југоисточна Европа е водечка институција во регионов во користењето иновативни решенија во наставата, особено во спроведувањето и обезбедувањето на информатичка технологија и решенијата што оваа технологија им ги нуди на студентите и на вработените.

 • УЈИЕ успешна сторија на конференцијата на ОБСЕ во Виена

  10 јули 2023

  Во рамките на Конференцијата по повод 30-годишнината од формирањето на Високиот комесаријат за национални малцинства, која се одржа во петокот (7. јули) во Виена, Австрија, Универзитетот на Југоисточна Европа беше успешна приказна за една институција.

 • Известување

  1 јули 2023

  Се известуваат сите образовни институции во Република Северна Македонија дека Универзитетот на Југоисточна Европа донира десктоп компјутери.

 • Се одржа шестата изложба на студентите по Архитектура и дизајн

  30 јуни 2023

  Студентите од отсекот Архитектура и дизајн при Факултетот за современи науки и технологии на Универзитетот на Југоисточна Европа, денес (30.06.2023 год.), во присуство на академскиот, административниот кадар, студентите и членовите на семејствата, ја отворија шестата изложба по ред.

 • УЈИЕ со конкретен придонес во дебатата за влијанието на инфлацијата врз општеството

  27 јуни 2023

  Во рамките на стратегијата на Универзитетот на Југоисточна Европа да придонесува за општеството, ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, денес (27.06.2023 год.) беше еден од главните панелисти заедно со проф. Никола Поповски на „Дебатата за влијанието на инфлацијата врз општеството – перцептивен пристап“.

 • Постмортем промоција на универзитетската книга на професорката Емине Зендели

  27 јуни 2023

  Во присуство на студенти, поранешни студенти, колеги и членови на семејството, во понеделник (26.06.2023 година), на Правната клиника „Емине Зендели“ во УЈИЕ, беше постмортем промовирана универзитетската книга „Правно-имотни односи на брачните другари“ од професорката Емине Зендели, уредена од професорката Арта Селмани - Бакиу.

 • Се промовираа две книги од областа на економијата

  26 јуни 2023

  Во присуство на голем број гости, членови на семејствата, познати личности, студенти и вработени, во УЈИЕ денес (26.06.2023 год.) беа промовирани книгите „Економско-политичка мисла во уникатен формат 2011-2023“ од авторот акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и „Консолидација и одржливост на пензискиот систем на Република Северна Македонија: компаративен аналитички пристап“ од авторот доц. д-р Шпреса Алија.

 • Се одржа Економската олимпијада во УЈИЕ – Учесниците беа инспирирани и мотивирани

  26 јуни 2023

  Тетово, 24 јуни 2023 година – Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово беше сведок на извонреден собир на економски ентузијасти додека се одвиваше настанот на Економската олимпијада на 24. јуни. Заеднички организиран од Институтот за либерална алтернатива и Иницијативата за економски фундаменти, а во соработка со Универзитетот на Југоисточна Европа, овој целодневен настан се покажа како клучен дел од сеопфатната програма за економска писменост, поттикнувајќи ги учесниците со знаење и инспирирајќи ги да истражуваат нови хоризонти. Исто така, најдобрата студентка на натпреварот, Алма Ѓуреци, доби стипендија од УЈИЕ за студии на Факултетот за бизнис и економија.

 • Се одржа церемонијата на 19. генерација апсолвенти на УЈИЕ

  17 јуни 2023

  На свечена церемонија, во присуство на родители, членови на семејствата, вработени и други гости, во сабота (17.06.2023 година), на Универзитетот на Југоисточна Европа, беше промовирана 19. генерација апсолвенти.

 • 50. јубилеен состанок на Одборот на Универзитетот

  15 јуни 2023

  Одборот на Универзитетот го одржа 50. редовен состанок. На овој состанок му претходеше состанокот на Одборот за ревизија и управување со ризик кој главно ги води подготвителните работи за главниот состанок на Одборот.

 • Се потпиша договор за соработка меѓу УЈИЕ и болницата One hospital во Тетово

  14 јуни 2023

  Соработката меѓу универзитетите и здравствените институции е важен чекор кон развојот на образованието и јавното здравство. Во оваа насока, Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) и болницата One Hospital постигнаа важен договор за партнерство во областа на образованието за медицински сестри.

 • Работилница на тема криминал од омраза на д-р Џим Лофтон

  9 јуни 2023

  На 7. јуни 2023 година, во кампусот на УЈИЕ во Скопје се одржа еднодневна работилница поддржана од Мисијата на ОБСЕ во Скопје. На работилницата учествуваа избрани групи студенти од УЈИЕ, УКИМ и УГД.

 • Средба на ректорот Абдулменаф Беџети со вицепремиерот Бојан Маричиќ

  8 јуни 2023

  Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети денеска (08.06.2023 год.) оствари средба со вицепремиерот за европски прашања во Владата на Северна Македонија, Бојан Маричиќ. Целта на средбата беше да се продлабочи соработката за да се обезбеди рамка која ќе биде вклучена во капацитетот на експертите во процесот на членство на Северна Македонија во Европската Унија.

 • Плакета на УЈИЕ за долгиот придонес на проф. Злат Миловановиќ

  6 јуни 2023

  На комеморацијата по повод на смртта на проф. Злат Миловановиќ, сопруг на поранешната амбасадорка Џилијан Миловановиќ, ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети учествуваше на приемот што се одржа во Скопје, организиран од семејството на починатиот.

 • Д-р Дина Модестус Нзику одржа предавање пред студентите на УЈИЕ

  26 мај 2023

  Во организација на Факултетот за бизнис и економија, д-р Дина Модестус Нзику, предавач на Универзитетот во Западна Шкотска, Шкотска. одржа предавање пред студентите во четврток (25.05.2023).

 • Ректорот Абдулменаф Беџети заедно со директорот на ИМВДШ, Вели Креци и Менан Селим го посетија престижниот Универзитет во Бирмингем

  25 мај 2023

  Универзитетот на Југоисточна Европа ја продлабочува соработката со престижни меѓународни универзитети и се позиционира како универзитет модел кој покрај образовната активност влијае и на многу процеси кои и помагаат на заедницата.

 • Во УЈИЕ се одржа Саемот за децата со посебни потреби

  22 мај 2023

  И оваа година, Факултетот за јазици, култури и комуникација (ФЈКК), при Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), во понеделник (22 мај 2023 год.) го организираше Саемот за децата со посебни потреби.

Go to page:
Google+